Actueel

Nieuws

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Limiet overbieden op woningen in de maak? Lokaal nieuws donderdag 17 februari 2022

Limiet overbieden op woningen in de maak?


De hoge woningprijs is een maatschappelijk probleem geworden. Verhuizen is voor veel mensen niet mogelijk en starters zitten helemaal in een lastig parket. Reden voor De Nederlandsche Bank om onderzoek te doen naar het overbieden op woningen. Zelf een maximum stellen aan biedingen is geopperd. Zou dit de oplossing zijn voor de alsmaar stijgende prijzen?

De vraagprijs voor een woning is allang niet meer de standaard, voor 8 op de 10 woningen wordt meer betaald. Doe je niet aan overbieden, dan weet je vaak bij voorbaat al dat je weinig kans maakt. Bij 30 procent van de verkopen wordt zelfs €50.000 of meer overboden.

Verhuiskostenvergoeding Lokaal nieuws vrijdag 28 januari 2022

Verhuiskostenvergoeding

Er kunnen verschillende situaties ontstaan waardoor je recht hebt op een verhuiskostenvergoeding. Verhuiskostenvergoedingen gaan vaak samen met heel veel kleine lettertjes en voorwaarden. De voorwaarden kunnen ook regelmatig veranderen. Hierbij geven we je een klein inzicht van de verhuiskostenvergoeding.

Er zijn een aantal situaties waarin u recht heeft op een vergoeding.
1) Als je werkgever je verzoekt te verhuizen voor het werk;
2) Als je huurwoning wordt gerenoveerd of gesloopt;
3) Als je om gezondheidsredenen niet meer in je huidige woning kunt blijven;
4) Als je in de bijstand zit en moet verhuizen i.v.m. een noodsituatie.

1. Indien je als werknemer voor je werk gaat verhuizer mag je werkgever je een behoorlijke belastingvrije onkostenvergoeding geven. Er is sprake van een zakelijke verhuizing indien je als werknemer binnen 2 jaar na het in dienst treden verhuist. Ook dien je binnen een straal van 10 kilometer van je werk te gaan wonen en de reisafstand moet met 50% verminderd worden (en ten minste 10 kilometer).

2. Als je huurwoning wordt gerenoveerd of gesloopt kun je een verhuiskostenvergoeding krijgen. Deze vergoeding is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor het verhuizen en herinrichten. Hoeveel van de verhuiskosten je vergoed krijgt ligt aan de woonruimte en de verhuisdatum.

3. De verhuiskostenvergoeding WMO is een tegemoetkoming waar je recht op hebt als je door medische redenen genoodzaakt bent om te verhuizen. Dit kan zijn omdat de woning niet rolstoelvriendelijk is of er geen traplift geplaatst kan worden. Ook aan het verkrijgen van deze vergoeding zitten een aantal voorwaarden. Door langdurige medische problemen wordt je beperkt in het normale gebruik van de woning. Deze beperkingen waren er nog niet toen je de woning accepteerde. Je dient te verhuizen naar een zelfstandige woning binnen Nederland en de huur mag nog niet opgezegd zijn of de woning verkocht.

4. De voorwaarden voor het krijgen van een verhuiskostenvergoeding wanneer je in de bijstand zit verschillen per gemeente. Het is verstandig contact op te nemen met de betreffende gemeente om te informeren wanneer je hier recht op hebt.

Als de verhuiskostenvergoeding geregeld is helpen wij van Bravo Verhuizingen als het goedkoopste Verhuisbedrijf Dordrecht natuurlijk graag!

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Dordrecht.

Aanmelden