Actueel

Nieuws

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming? Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming?

Het effect van een verbeterd energielabel is groter dan ooit. Gemiddeld is een woning met een verbeterd energielabel 7,2% meer waard dan met het oude label. Vooral als je verschillende treden omhoog gaat, stijgt de woningwaarde fors. Het verduurzamen van je woning is een grote investering. Zo kun jij de verduurzaming financieren. 

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente

Afgelopen tijd is de variabele rente omhoog geschoten, terwijl de vaste rente lijkt te stabiliseren. Intussen ligt de gemiddelde variabele rente zelfs hoger dan de gemiddelde 30 jaar vaste hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met het beleid van Centrale Banken als de ECB. Mogelijk voert de ECB deze week een verdere verhoging door, wat invloed heeft op zowel de spaarrente als de (variabele) hypotheekrente. 

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen? Lokaal nieuws woensdag 19 april 2023

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen?

Het aanbod te koop staande woningen neemt weer langzaam toe. Ben jij je droomhuis tegen gekomen, maar staat je huidige woning nog niet te koop? In sommige gevallen kan het overbruggingskrediet uitkomst bieden. Er kleven echter ook nadelen aan dit krediet. Let zeker in een afkoelende markt ook op de risico’s.

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee Lokaal nieuws woensdag 05 april 2023

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee

Jouw inkomen bepaalt voor een groot deel wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Voorwaarde is dat dit inkomen bestendig moet zijn. Verdien jij als hobbyfotograaf zo nu en dan wat bij? Dan wordt dit niet als inkomen meegerekend. Zelfs sommige regelingen die je met je werkgever hebt getroffen tellen niet mee. We zetten op een rij welk inkomen wel of niet onder de norm valt bij het berekenen van de maximale hypotheek. 

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten Lokaal nieuws woensdag 22 maart 2023

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten

Het ziekteverzuim onder werknemers blijft stijgen. Een van de oorzaken is het griepseizoen, maar ook de hoge werkdruk speelt een grote rol. Als werknemer heb je, ook als je ziek bent, rechten en plichten. Wat moet je doen en waar kun je op rekenen als je voor een korte of langere tijd ziek bent? 

Hoe verbeter je je thuiskantoor? Lokaal nieuws woensdag 15 maart 2023

Hoe verbeter je je thuiskantoor?

Het fijne van thuiswerken is dat je een ruimte kunt creëren die helemaal van jou is. Als je van een rustieke, shabby-chique inrichting houdt, kun je een boerderijthema creëren. Als je de voorkeur geeft aan een moderne esthetiek met coole verlichting en eenvoudig, minimalistisch gebruik van de ruimte, ga er dan voor! Als je grafisch behang en felgekleurde muren wilt, dan is het ook helemaal aan jou. Er zijn echter zoveel ideeën en inspiratie voor een thuiskantoor dat het overweldigend kan zijn. Hier zijn daarom een paar toptips om het kantoor in je nieuwe huis in Dordrecht helemaal perfect te maken!

Comfortabele ergonomische bureaustoel

Onderschat de kracht van een comfortabele stoel niet! De verkeerde opstelling van de stoelen in je thuiskantoor kan tot veel meer leiden dan alleen ongemak. Volgens een onderzoek van het Institute of Employment Studies geeft meer dan 50% van de mensen die vanuit huis werken aan frequente rug- en nekpijn te hebben. Rugpijn kan hinderlijk zijn om te verschuiven en je zult zeker minder plezier beleven aan werken op afstand als je elke 5 minuten opstaat om te friemelen met je stoel. Bovendien kan het je productiviteit ernstig aantasten. Beschouw een goede ergonomische bureaustoel dus meer als een investering dan als een aankoop. Denk aan het materiaal van de zitting en rugleuning; terwijl dikke stof er misschien comfortabel uitziet, kan het in de zomer erg heet worden. Mesh daarentegen is een veel beter ademend materiaal. Zoek daarnaast naar verstelbare functies, zoals de armleuningen, zithoogte en kanteling.

Betere computer en internetverbinding

Dit spreekt voor zich, maar een onbetrouwbare computer en een onbetrouwbare internetverbinding zijn vaak de belangrijkste redenen waarom thuiswerken herhaaldelijk pijnlijk aanvoelt. Hoe kun je verwachten dat je efficiënt online vergadert als je Zoom-verbinding steeds wegvalt? Of ben je halverwege een belangrijk project en crasht je computer en ben je alles kwijt? Zelfs eenvoudige taken zoals communiceren met collega's zullen hoogstwaarschijnlijk betrouwbaar internet met zich meebrengen. Als je internet elke 5 minuten bevriest, terwijl het misschien een excuus lijkt om games op je telefoon te spelen, zou het bovenaan je prioriteitenlijst moeten staan ​​om het op te lossen. Praat met je internetprovider en kijk of zij je een goede, betaalbare oplossing kunnen bieden. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om te investeren in een betere computer of laptop.

Natuurlijk licht

Je wilt uiteraard niet graag in het donker werken in je nieuwe huis in Dordrecht . Zitten in de buurt van een bron van natuurlijk licht kan je productiviteit dan ook drastisch verbeteren. Volgens een daglicht- en werkplekonderzoek zullen mensen die bij een raam werken en regelmatig toegang hebben tot natuurlijk licht, waarschijnlijk een daling van 84% van het computervisiesyndroom ervaren, waarvan de symptomen vermoeide ogen, hoofdpijn en wazig zien zijn. De studie meldde ook dat deze werknemers een productiviteitsstijging van 2% hadden en een vermindering van 10% in slaperigheid. Naast voordelen voor de gezondheid, is natuurlijk licht ook esthetisch aantrekkelijk. Er is een reden dat open ontwerpen en een neutrale kantoorinrichting nu een rage zijn.

Je trap renoveren? Gebruik een van deze ideeën! Lokaal nieuws woensdag 15 maart 2023

Je trap renoveren? Gebruik een van deze ideeën!

Hoewel het een praktisch doel biedt door vloeren met elkaar te verbinden, mag de esthetische waarde van je trap niet over het hoofd worden gezien. Dat komt omdat het gebruikelijk is dat een trap dient als het brandpunt van de foyer van een huis met een open concept en zijn aanwezigheid daardoor onmiddellijk kenbaar maakt aan bezoekers. Bij je trap renoveren is het dus belangrijk dat je deze zo mooi mogelijk maakt. Gebruik daarom een van de volgende ideeën bij je trapontwerp!

Modern staal

Staal kan prachtig gepolijst zijn in een breed scala aan vormen en kleuren, zodat je het juiste materiaal voor je project kunt vinden, ongeacht je esthetiek. We stellen het zeer op prijs hoe het ontwerp van de stalen trap de aandacht vestigt op de verbluffende, dunne elegantie van het sterke metaal, wat zorgt voor een stijlvolle en grafische verstoring van de ruimte tegen de kolommen en het plafond.

Industrieel modern

Dit magnifieke trapontwerp zou bovenaan de lijst met trappentrends voor 2023 moeten staan. De combinatie van hout en metaal in dit trapontwerp creëert een industrieel-ontmoet-moderne esthetiek die waarschijnlijk een overvloedige communicatie tussen de gasten in je huis oplevert terwijl ze ondertussen staan te genieten van je prachtige nieuwe badkamer .

Spiraalvormig

In 2023 zullen wenteltrappen ongetwijfeld steeds meer in de mode raken. Hun ornamentele uiterlijk is de afgelopen jaren getuige geweest van een renaissance, dankzij het feit dat ze de kunstzinnigheid van iemands constructie benadrukken en de trap verheffen tot de status van een belangrijk esthetisch element. De ronde vormen geven de ruimte een gevoel van ritmische beweging. Ze vormen een elegante ronding en hebben, verrassend genoeg, veel minder vloeroppervlak nodig dan de meeste alternatieve trappentrends.

Metaal en glas

Trappen van metaal en glas zullen erg populair zijn in de trappentrends van 2023. Deze prachtige trappen zijn een bekend gezicht in zowel woningen als bedrijfspanden. Trappen van metaal en glas, of ze nu conventioneel recht zijn of een unieke centrale ruggengraat hebben, zorgen voor een dramatische en verfijnde visuele ervaring.

Zwevend

Hoewel zwevende trappen al een tijdje een ware rage zijn bij designprofessionals, zal deze stijl nog steeds prominent aanwezig zijn in de trappentrends van 2023. Voor personen die kiezen voor een meer eigentijdse, minimalistische esthetiek of voor kleinere kamers waar natuurlijk licht prioriteit heeft, kan een zwevende trap een vleugje magie en een fascinerende visuele aantrekkingskracht bieden. De stootborden van de trap rusten niet op muurstijlen zoals conventionele trappen, maar zijn eerder bevestigd aan een metalen structuur binnen de muren of onderhouden door een verborgen frame onder de vloer. Omdat de treden niet bedekt zijn, ontstaat er een uniek zwevend uiterlijk.

Combinatie van materialen

Bij het ontwerpen van een trap is het mogelijk om veel esthetische aantrekkingskracht toe te voegen door een uitgekiende combinatie van materialen te gebruiken en tegengestelde texturen, kleuren en vormen samen te brengen. Het prachtige contrast tussen de eikenhouten niveaus en vloer en de stalen rand en leuningen zorgt voor een opvallende, expressieve esthetiek met een uniek karakter, zoals goed tot uiting komt in dit charmante trapontwerp.

 

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk

Hypotheekrente aftrekken mag bij de belastingaangifte alleen voor de woning die je zelf als hoofdverblijf gebruikt. De zogenoemde verkoopregeling is een uitzondering op de regel. Deze regeling geldt wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, terwijl de oude nog te koop staat. In die situatie mag je voor beide woningen hypotheekrente aftrekken. Let wel goed op de regels die Belastingdienst hierbij stelt.

Badkamer kiezen voor je nieuwbouw woning Lokaal nieuws vrijdag 24 februari 2023

Badkamer kiezen voor je nieuwbouw woning

Een van de meest leuke dingen van het bouwen van een nieuwbouwwoning is het ontwerpen en kiezen van de verschillende kamers en elementen die erin komen. Een van de belangrijkste kamers is de badkamer. De badkamer is niet alleen een plek om je op te frissen, maar kan ook een toevluchtsoord zijn om te ontspannen en te genieten van wat tijd voor jezelf. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van een badkamer met een Fontein toilet van Badkamerplanet voor je nieuwbouwwoning. Lees verder!

Ruimtelijke overwegingen: hoe groot moet de badkamer zijn?

Een van de eerste dingen om over na te denken bij het kiezen van een badkamer is de grootte van de ruimte. De grootte van je badkamer hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal mensen dat er gebruik van zal maken, de beschikbare ruimte in je huis en je budget. Het is belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt om aan al je behoeften te voldoen zonder dat het te krap wordt. Overweeg bijvoorbeeld of je een ligbad of een douche wilt, of beide, en of je voldoende opbergruimte wilt hebben.

Kies een stijl die bij jou past

Een andere cruciale overweging bij het kiezen van een badkamer voor je nieuwbouwwoning is de stijl en esthetiek. De stijl van je badkamer moet passen bij de rest van je huis en je persoonlijke smaak. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen, van modern en minimalistisch tot traditioneel en klassiek. Overweeg welke kleuren, patronen en texturen je mooi vindt en welke het beste passen bij de rest van je huis.

Functionaliteit en gebruiksgemak

Denk na over je dagelijkse routine en hoe de badkamer daarbij past. Wil je bijvoorbeeld een dubbele wastafel zodat je met meerdere mensen tegelijk kunt klaarmaken? Of wil je voldoende opbergruimte hebben voor al je toiletartikelen? Overweeg ook welke accessoires je nodig hebt, zoals handdoekrekken, zeepdispensers en toiletborstelhouders.

Investeer in kwaliteit en langdurig gebruik

Bij het kiezen van een badkamer voor je nieuwbouwwoning moet je ook kijken naar duurzaamheid en kwaliteit. Investeer in kwaliteit materialen en producten die lang meegaan en niet snel slijten of beschadigen. Kijk naar producten die zijn gemaakt van duurzame materialen zoals keramiek, natuursteen en hout. Houd er ook rekening mee dat duurzame producten op de lange termijn kostenbesparend kunnen zijn, omdat ze minder snel vervangen hoeven te worden. Vind je een keuze maken toch nog lastig? Informeer dan bij een expert en kom alles te weten over de perfecte badkamer!

 

Met overwaarde je woning toekomstproof maken Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Met overwaarde je woning toekomstproof maken

Wil jij op je oude dag in je huidige woning blijven wonen? Onderneem al actie als je nog vief en kwiek bent. Het aanpassen van je woning wordt vaak lastiger naarmate je ouder wordt, terwijl de behoefte juist dan toeneemt. Ook zonder veel spaargeld heb je als woningbezitter mogelijkheden om je woning levensloopbestendig te maken. 

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte Lokaal nieuws woensdag 08 februari 2023

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte

Vooral jongere woningkopers slaan hun slag op de huidige woningmarkt, zo blijkt uit marktcijfers. De afgekoelde woningmarkt biedt meer ruimte voor starters, ondanks de gestegen hypotheekrente. Ben je zelf ook starter? Op deze 5 manieren kun je een hypotheek aanvullen en komt je eerste huis een stap dichterbij.

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. a

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Dordrecht.

Aanmelden