Specialisten

Verkoopstyling is meer dan een huis inrichten

Je huis verkopen lijkt vandaag de dag vanzelf te gaan. Maar wist je dat je met de juiste styling de verkoopprijs al snel met zo’n vijf- tot tienduizend euro kunt verhogen?  Verkoopstylen (stylen) is dus wel meer dan alleen je huis inrichten. Dat is een onuitwisbare eerste indruk maken en de kopers laten zien wat er allemaal mogelijk is met de ruimte. En het is de passie van Alies Hansum, eigenaar van Alies Styling & Decoratie.

Je huis mooi maken of zelfs investeren in je huis terwijl je gaat verkopen... Het klinkt vreemd, maar het is een slimme keuze. Met een relatief kleine investering kun je er niet alleen voor zorgen dat je huis snel verkocht wordt, maar ook dat je een hogere verkoopprijs krijgt. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Een neutrale blik is belangrijk

Nog slimmer is het om het stylen uit handen te geven. “Dat komt omdat je zelf met een gekleurde bril naar je woning kijkt en dat je vaak (veel) persoonlijke spullen in huis hebt staan”, zegt Alies. “Als je je huis te koop hebt staan, kun je persoonlijke spullen beter weghalen én het moet het echt super netjes zijn. Gewoon tot in de (kleinste) details. De pluspunten van het huis moeten goed naar voren komen. Jouw huis moet namelijk positief opvallen tussen al die andere huizen. Een nieuwe koper moet bij de foto’s al het gevoel krijgen dat ze nog liever vandaag dan morgen willen verhuizen.”

Dat geldt overigens ook voor leegstaande huizen. “Niet iedereen kan zich inbeelden of de bank wel past en hoe de kamer er met een tweepersoonsbed uitziet”, geeft Alies aan. Daarom geeft ze ook graag een net iets andere look aan een huis waardoor het er echt uitspringt en kijkers aantrekt. Gaat het dan om grote veranderingen? “Nee vaak gaat het om kleine aanpassingen”, zegt Hansum. “Denk aan een muurtje in een andere kleur verven, tijdelijke meubels neerzetten of meubels anders neerzetten. Maar ook een paar accessoires kunnen veel verschil maken.

“Wij gaan voor de onuitwisbare eerste indruk”

Inmiddels heeft ze al heel wat ervaring met zowel ingerichte als leegstaande huizen die de verkoop in gaan. “Toch is het elke keer weer geweldig als een makelaar aangeeft dat het storm loopt en mij belt om te melden dat kijkers zo enthousiast zijn,” zegt ze stralend. “Die eerste indruk, die moet onuitwisbaar zijn. Dat is waarom dit vak zo leuk is.” Het aanpakken, de hands-on mentaliteit, is haar dan ook op het lijf geschreven, net als hard werken en persoonlijke aandacht voor haar opdrachtgevers. En dat zie je terug in het resultaat en in de cijfers.

Hoe werkt het?

Wil jij je huis ook verkoopklaar laten maken door Alies Styling & Decoratie, dan komt Alies graag bij je langs. Samen bespreek je dan wat er nodig is, wat je zelf wilt of kunt doen en wat Alies gaat aanpakken. Heb je echt geen zin of geen tijd om dat ene muurtje te schilderen of op te ruimen, dan kun je dat ook gewoon uit handen geven. En ben je al verhuisd, dan huurt ze tijdelijk meubels om je ‘oude huis’ verkoopklaar te maken. Alies kijkt overigens niet alleen naar de binnen- maar ook naar de buitenkant, de tuin en/of balkon en hoe de kijker binnenkomt en jouw huis gaat ervaren. “Het moet van A tot Z kloppen en daarbij maakt het niet uit hoe groot of klein je huis is, of je in een appartement woont, een rijtjeshuis of vrijstaande boerderij”, is haar motto.

Alies styling & Decoratie
Alies Hansum
www.alies-styling-decoratie.nl